بیماری اسکولیوز و راه درمان آن
ستون فقرات دارای چندین انحنای طبیعی است که در صورت تغییر زوایای این انحنا، احتمال بروز مشکل در ستون فقرات وجود دارد. اسکولیوز یکی از بیماری های ستون فقرات است که می تواند باعث ایجاد یک انحنای غیر طبیعی در ستون فقرات شود. این بیماری می تواند باعث بروز مشکلات مختلفی در ناحیه کمری شود و تشخیص به موقع آن از این مشکلات جلوگیری خواهد کرد. روش های درمان مختلفی برای این مشکل ستون فقرات وجود دارند که یکی از بهترین این روش ها، استفاده از بریس برای درمان اسکولیوز است.
با توجه به اهمیت بیماری اسکولیوز، در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد این بیماری ستون فقرات، روش های تشخیص و درمان صحبت کنیم. پس اگر می خواهید بیشتر در مورد بریس برای درمان اسکولیوز و تاثیر آن آشنا شوید، با ما همراه باشید.
بیماری اسکولیوز چیست و علت ایجاد آن
اسکولیوز یک نوع انحنای غیرطبیعی در ستون فقرات است که باعث می شود تا زمانی که به ستون فقرات نگاه می کنیم، شاهد کج شدن و متمایل شدن ستون فقرات به پهلو باشیم. اسکولیوز می تواند در هر سنی رخ بدهد؛ اما عمدتا در کودکان ۱۰ تا ۱۵ سال شروع می شود. علت بروز اسکولیوز در کودکان و نوجوانان ناشناخته است؛ اما در برخی از مواقع به دلیل سکته مغزی رخ می دهد.
در بسیاری از موارد اسکولیوز خفیف است؛ اما پس از گذشت زمان و رشد کودکان شدید و شدیدتر می شود. اسکولیوز شدید می تواند باعث ایجاد ناتوانی شود. به طوری که انحنای ایجاد شده در ستون فقرات، می تواند باعث کاهش فضای درون قفسه سینه بیمار شود و عملکرد ریه ها را دشوار کنید.
یکی از سوالات رایجی که در مورد بیماری اسکولیوز وجود دارد این است که علت ایجاد اسکولیوز در کودکان و نوجوانان چیست؟ واقعیت این است که هنوز علت دقیق و شایع بیماری اسکولیوز مشخص نیست و پزشکان نمی دانند دقیقا چه عواملی می توانند باعث بروز این بیماری شوند؛ اما در اکثر مواقع بیماری های ارثی باعث بروز این مشکل می شوند. چرا که بیشتر در خانواده ها شاهد بروز این بیماری ستون فقرات هستیم. از جمله عوامل دیگری که می توانند باعث بیماری اسکولیوز شوند، عبارتند از:
- برخی از بیماری ها و مشکلات عصبی عضلانی، مانند فلج مغزی یا دیستروفی عضلانی
- نقایص مادرزادی که بر رشد استخوان های ستون فقرات تأثیر می گذارند.
- داشتن سابقه جراحی قبلی روی دیواره قفسه سینه در دوران کودکی
- بروز آسیب یا عفونت در ستون فقرات
- بروز ناهنجاری های نخاعی
درمان غیر جراحی اسکولیوز
در حالی که بسیاری از مردم تصور می کنند برای درمان اسکولیوز باید حتما تحت جراحی قرار گیرند، روش های مختلفی به غیر از جراحی برای درمان اسکولیوز وجود دارند که می توان از آن ها کمک گرفت. در بین این روش ها، بریس برای درمان اسکولیوز نیز دیده می شود که می توانید از این روش نیز برای درمان اسکولیوز کمک بگیرید.
ورزش
فعالیت هایی که می توانند باعث تقویت و کشش کمر شوند، احتمالا به کاهش درد شما کمک خواهند کرد. همچنین، ورزش می تواند به شما برای حفظ وزن سالم کمک کند تا فشار وارد شده روی کمر شما کاهش پیدا کند. مهم نیست که چه نوع تمرینی را برای درمان اسکولیوز انتخاب می کنید. مهم ترین نکته این است بافت ها، عضلات و ستون فقرات شما در حرکت باشند. پس تمرینی را انتخاب کنید که از انجام آن لذت می برید و با آن احساس راحتی می کنند. اگر تخصص کافی برای انتخاب تمرینات پشتی و کمری ندارید، می توانید از فیزیوتراپیست کمک بگیرید. اگرچه احتمالا ورزش نمی تواند باعث درمان اسکولیوز شود؛ اما در تسکین درد کمر ناشی از بیماری کمک کننده است.
تزریقات ستون فقرات
در مواقعی ممکن است بیماری اسکولیوز باعث ایجاد تحریک در ناحیه اعصاب و اطراف ستون فقرات شود. در این زمان عمدتا فرد علائم مختلفی از جمله درد، بی حسی، احساس سوزن سوزن شدن را در دست و پاهای خودش احساس می کند. این علائم ممکن است حتی تا قسمت پایین کمر و تا پاهای شما احساس شوند.
تزریق بی حسی و برخی از مسکن ها در ناحیه پشت کمر برای کاهش فشار روی اعصاب و اطراف ستون فقرات، راه حل بسیار خوبی برای کاهش درد است. عمدتا تاثیر تزریق کمری به مدت ۱ هفته تا چند هفته است و پس از آن، دیگر این مشکل برطرف خواهد شد.
بریس های پشت
بریس برای درمان اسکولیوز، یک راه حل بسیار خوب است. کمربند طبی ارتوپدی برای ناحیه پشتی عمدتا برای بزرگسالانی که مبتلا به اسکولیوز می باشند، استفاده نمی شود و بیشتر برای نوجوانان و کودکان در حال رشد مورد استفاده قرار گیرد؛ اما باز هم این بریس ها می توانند برای حمایت از ستون فقرات و کاهش درد مورد استفاده قرار گیرند. اگر نیازی به انجام جراحی برای درمان اسکولیوز نباشد، درمان اسکولیوز با کمک جراحی راه حل ایده آلی است.
انواع بریس اسکولیوز
بریس های اسکولیوز را می توان از جنبه های مختلفی به چند دسته مختلف تقسیم بندی کرد؛ اما به طور کلی بریس های درمان کننده اسکولیوز دو دسته هستند. دسته اول بریس هایی اند که باید در طول شبانه روز و به صورت همیشگی مورد استفاده قرار گیرند. دومین دسته هم بریس هایی می باشند که برای درمان اسکولیوز مورد استفاده قرار می گیرند، اما همیشگی نیستند و فقط در مدت زمان مشخصی استفاده می شوند.
قوز پشت و گودی کمر و شانه های نابرابر مربوط به اسکولیوز هست یا خیر
به طور کلی، هر ناهنجاری و تغییر شکلی که در ستون فقرات اتفاق افتاده باشد، می تواند باعث بروز مشکلات دیگری نیز شود. بنابراین، ممکن است افرادی که دارای اسکولیوز هستند با مشکل قوز پشت و گودی کمر هم مواجه شوند. به خصوص اگر عضلات پشتی خود را تقویت نکرده باشند. شانه های نابرابر و افتاده، یکی دیگر از علائم بسیار مهم اسکولیوز هستند که به دلیل انحنای غیر طبیعی در ستون فقرات ایجاد می شوند.
تفاوت بریس های اسکولیوز
همانطور که اشاره کردیم، یکی از روش های غیر جراحی برای درمان اسکولیوز، استفاده از بریس است. بریس برای درمان اسکولیوز بسیار موثر است. به خصوص اگر برای کودکان و نوجوانان در حال رشد مورد استفاده قرار گیرد. بریس های موجود که برای درمان اسکولیوز مورد استفاده قرار می گیرند، دارای تنوع بسیار زیادی اند.
تفاوت میان بریس های اسکولیوز بیشتر مربوط به ناحیه پوشش دهی این بریس هاست. به طوری که برخی از بریس ها کل کمر تا باسن و برخی دیگر فقط بخشی از کمر را پوشش می دهد. انتخاب بریس برای درمان اسکولیوز وابسته به نظر پزشک است. پس برای اینکه بهترین نوع بریس را انتخاب کنید، حتما با پزشک مشورت کنید.
نتیجه گیری :
اسکولیوز یکی از بیماری های ستون فقرات است که می تواند باعث ایجاد یک انحنای غیر طبیعی در ستون فقرات شود. این بیماری می تواند باعث بروز مشکلات مختلفی در ناحیه کمر شود با مراجعه به در کیلینیک ارتوپدی امین طب و تشخیص به موقع آن از این مشکلات جلوگیری کنید . روش های درمان مختلفی برای این مشکل ستون فقرات وجود دارند که یکی از بهترین این روش ها، استفاده از بریس برای درمان اسکولیوز است. بریس برای درمان اسکولیوز بسیار پرکاربرد بوده و می تواند باعث کنترل شرایط کمر و علائم ناشی از بیماری اسکولیوز شود.
نظرات بسته شده است.